Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Organigrama direcţiilor municipale reorganizate va fi prezentată aleşilor locali

Direcţia Sănătate din cadrul administratiei municipiului Chişinău nu mai există, iar toate atribuţiile au fost preluate de Direcţia Asistenţă Socială. Mihai Moldovanu, cel care a condus Direcţia Sănătate, nici nu a fost prezent astăzi la şedinţa primăriei. Săptămâna trecută, după ce aleşii locali au votat pentru comasarea celor doua direcţii, Moldovanu şi-a convocat subalternii pentru prezentarea raportului anual de activitate.

Până acum, darea de seamă era prezentată de Mihai Moldovanu, dar se pare că nu va mai face acest lucru. Totuşi, şeful fostei direcţii încă este angajat al municipalităţii până când Consiliul Municipal Chişinău va aproba noua organigramă. Până atunci, orice măsură importantă a acestei structuri a fost sistată.
 
Această decizie nu a trecut fără critici. Liberalii cer să fie revăzută şi ameninţă cu instanţa de judecată.
 
La următoarea şedinţă a Consiliului Municipal Chisinau urmează să fie prezentate, spre aprobare, noile funcţii ale celor patru direcţii. Pentru a nu fi lăsate baltă domeniile respective, în fiecare direcţie va exista câte o secţie care va avea un şef. Mihai Moldovanu ar putea candida pentru acest fotoliu.

Săptămâna trecută, CMC a votat pentru lichidarea prin fuziune a cinci direcţii - agricultură şi alimentaţie; socio-ecologică; sănătate; cultură şi Fondul municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei. Mai bine de jumătate din personal va rămâne fără locuri de muncă, ceea ce va aduce economii considerabile la bugetul municipal.
Similare
RECOMANDĂRI