Opt elevi din Chişinău vor participa la Olimpiada Internaţională Şcolară de la Moscova
Vizualizari:

Opt elevi din Chişinău vor participa la Olimpiada Internaţională Şcolară de la Moscova

Un grup de 8 elevi din instituţiile preuniversitare din municipiul Chişinău va participa la cea de-a IV-a ediţie a „International Olympiad of Metropolises" care se va desfăşura în perioada: 1 - 6 septembrie 2019, la Moscova, Rusia.

Capitala rusă găzduieşte anual competiţia şcolară de talie mondială, la care participă echipe de copii cu vârste de 14-18 ani, la 4 discipline şcolare: matematică, informatică, chimie şi fizică.

O invitaţie de participare în acest sens, a fost adresată Administraţiei publice locale Chişinău în cadrul unei întrevederi a primarului general interimar Adrian Talmaci cu reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei la Chişinău şi ai Centrului Rus de Cultură şi Ştiinţă din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, părţile şi-au arătat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domeniul educaţiei şi culturii, inclusiv prin proiecte de dezvoltare profesională şi schimb de experienţă.

În zilele 1-6 septembrie, la Moscova se va desfăşura şi Conferinţa Internaţională a managerilor din domeniul educaţiei, eveniment la care vor participa şi reprezentanţi ai subdiviziunii municipale de profil.           

Similare
RECOMANDĂRI