Opt bărbaţi au fost sancţionaţi pentru că au pescuit ilegal în apele lacului Beleu
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Opt bărbaţi au fost sancţionaţi pentru că au pescuit ilegal în apele lacului Beleu

Opt locuitori ai satului Slobozia Mare au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră şi urmează să răspundă pentru pescuit ilegal pe lacul Beleu, aflat în zona Rezervaţiei ştiinţifice ”Prutul de Jos”. Bărbaţii au reuşit să prindă circa 45 kg de peşte de diferite specii. 

În primul caz este vizat un tânăr de 31 de ani care a fost depistat în timp ce-şi aduna captura de peşte -25 kg. Acesta a recunoscut că ştia despre restricţiile la pescuit în lacul Beleu. Ulterior, s-a constatat că tânărul are pe numele lui cinci sancţionări pentru braconaj piscicol.

Alţi patru cetăţeni moldoveni au fost descoperiţi la miezul nopţii de către poliţiştii de frontieră în momentul când verificau plasele. Circa 15 kg de peşte reuşiseră să prindă. În ambele cazuri au fost sesizaţi reprezentanţii rezervaţiei ştiinţifice şi după competenţă, deferite persoanele şi bunurile depistate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

800 metri de plasă şi aproximativ 5 kg de peşte au fost ridicate în amiaza zilei de ieri de la trei locuitori ai satului Slobozia Mare, r-nul Cahul. Patrula SPF Brânza, aflată în misiune de serviciu, a observat persoanele cum pregăteau să arunce plasele în apele lacului. La faţa locului au fost documentaţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani. Ca urmare a verificărilor suplimentare s-a constatat că una din persoane are probleme cu legea, fiind cercetată în două dosare penale pentru braconaj cinegetic.

Inspecţia de Protecţie a Mediului Cahul va atragere la răspudere contravenţională vinovaţii şi va calcula prejudiciul adus mediului. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 72 de ore, în perimetrul de responsabilitate al Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza.

Similare
RECOMANDĂRI