Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Odată cu venirea iernii, păsărilor le este tot mai greu să găsească hrană. „Este important să le hrănim corect”

Păsările migratoare şi-au luat de mult zborul spre ţările calde, dar au rămas destule specii care vor petrece iarna pe plaiurile moldave. Membrii Societăţii Pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii au montat dispozitive pentru hrană în mai multe parcuri din Chişinău. Şi copiii de la Şcoala de Birding au grijă ca din micile cantine să nu lipsească niciodată seminţele. Totul, pentru ca înaripatele să treacă cu bine de perioada rece.

Ca să reziste la frig, păsările au nevoie constant de hrană dar, cu venirea iernii, este tot mai greu de găsit. Una dintre hrănitorile instalate pentru păsări se află în Parcul Dendrariu din Chişinău.

De cele mai multe ori, oamenii oferă păsărilor pâine sau fărâmituri din alte produse de panificaţie. Nu este bine şi specialiştii interzic categoric aluatul copt, deoarece acesta le face rău înaripatelor.

Pentru a creşte interesul pentru protecţia zburătoarelor pe timp de iarnă, Societatea Pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii a lasat, pentru al patrulea an consecutiv, un concurs de fotografie. Participanţii trebuie să fotografieze păsările care vin la hrănitorile artificiale, iar cele mai pune poze vor fi premiate. Cine vrea să se înscrie la concurs poate afla detalii pe adresa www. sppn.md sau pe pagina de facebook a Societăţii Pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii.
Similare
RECOMANDĂRI