Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără din Râbniţa realizează tablouri cu ajutorul aparatului de fotografiat şi al acuarelei

A combinat pasiunea pentru desen şi fotografie pentru a crea adevărate opere de artă. O tânără din strânga Nistrului a reuşit să uimească publicul prin felul său inedit de a realiza tablouri, în care reprezintă contururile unei fiinţe, sau ale unui lucru, surprinse în apa colorată. Pentru asta are nevoie de acuarele, apă, dar şi un aparat de fotografiat.

Alexandra Novak din Râbniţa a fost întotdeauna pasionată de artă, în special de lumea culorilor. Recent, tânăra a descoprit că poate realiza adevărate opere de artă, cu ajutorul aparatului de fotografiat.
 
ALEXANDRA NOVAK, artist-fotograf, Râbniţa: "Unul dintre proiectele mele preferate este "Silueta culorii", care are loc la marginea desenului şi fotografiei. În mod experimental, atunci când fotografiam mişcarea acuarelei în apă, iar culorile de vopsea se mişcau, făceam mii de poze."
 
Ulterior, în acest joc de culori, suprins prin obiectivul camerei foto, puteau fi desluşite anumite siluete.
 
ALEXANDRA NOVAK, artist-fotograf, Râbniţa: "Aceasta poate fi un ocean albastru, o broască ţestoasă, ar putea fi o balenă orange, eu o numesc "balena portocalie". Când am adunat destule lucrări, am decis că e timpul să le expun. Nu m-am hotărât dintr-o dată, îmi făceam griji dacă vor plăcea oamenilor, le vor înţelege ei oare? Au reacţionat foarte activ tinerii, copiii, studenţi ai şcolilor de artă. Le-a plăcut această expoziţie şi adulţilor."
 
Acum, tânăra se gândeşte să-şi expună lucrările în mai multe galerii de artă din Republica Moldova.
 
ALEXANDRA NOVAK, artist-fotograf, Râbniţa: "Mulţi mi-au spus că ar trebui să îmi expun lucrările în oraşe mari, să le arăt cât mai multor oameni. Ei spuneau că lucrările mele sunt tari, sunt cool. Odată ce este o reacţie, există rezonanţă, înseamnă că aceasta este ceva curat, ceva necesar, ceea ce răspunde acum aşteptărilor oamenilor."
Similare
RECOMANDĂRI