Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără din R. Moldova a fost nevoită să dea jos drapelul României, pe care îl arborase în curtea sa

O tânără din Republica Moldova a fost forţată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, într-o suburbie a Chişinăului. Diana Crudu spune că a înălţat tricolorul în semn de recunoştinţă faţă de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova.

Gestul ei nu a fost trecut cu vederea de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană, Valeriu Ostalep, care susţine că tânăra a încălcat legea şi a depus o sesizare în acest sens la poliţie. În semn de solidaritate, tatăl fetei şi-a vopsit poarta de la casă în culorile tricolorului.

Diana Crudu spune că gestul ei reprezintă un semn de recunoştinţă faţă de statul român pentru bursa de studii de care a beneficiat opt ani.
 
Valeriu Ostalep menţionează că nu este prima dată când sesizează poliţia referitor la arborarea drapelului României de către cetăţeni ai Republicii Moldova.
 
Contactat telefonic, şeful sectorului de poliţie Durleşti, Iurie Feodorov, a declarat că a fost înaintat un demers la Comisia Naţională de Heraldică, pentru a se pronunţa pe marginea acestui caz.

Disputa dintre Diana Crudu şi Valeriu Ostalep nu se opreşte aici. Tânără a postat pe o reţea socială un mesaj prin care şi-a exprimat nemulţumirea şi a anexat copia sesizării depuse la Poliţie de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep i-a trimis o cerere prealabilă prin care să-i achite un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal şi consideră că a fost denigrat.
Similare
RECOMANDĂRI