O româncă însărcinată a murit, iar alţi şapte români au fost răniţi, într-un accident rutier în Spania
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O româncă însărcinată a murit, iar alţi şapte români au fost răniţi, într-un accident rutier în Spania

O româncă însărcinată, în vârstă de 25 de ani, şi-a pierdut viaţa, iar alţi şapte români au fost răniţi, într-un accident produs în localitatea Daimiel din Spania, informează MAE. Reprezentanţii Consulatului României s-au deplasat la spitalul unde se află victimele, potrivit Mediafax.

”Consulatul României la Ciudad Real are în atenţie accidentul produs în localitatea Daimiel, Regatul Spaniei, soldat cu decesul unui cetăţean român şi rănirea altor şapte, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora. Reprezentanţii consulatului s-au deplasat la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine informaţii actualízate cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară membrilor de familie aflaţi la unitatea medicală în cauză”, precizează MAE.

De asemenea, consulul a luat legătura şi cu familia persoanei decedate pentru a acorda asistenţă consulară în vederea eliberării certificatului de deces şi repatrierea trupului neînsufleţit.

Cetăţenii români se îndreptau spre Bolanos, unde lucrau în domeniul agricol. Cu toţii aveau sub 30 de ani. Printre răniţi se numără şi un băiat de şase ani, iar dintre aceştia o singură persoană a suferit răni grave.

Autorităţile spaniole au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Cetăţenii români răniţi au fost transportaţi la Spitalul General Universitar din Ciudad Real, pentru îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza pe un drum naţional, CM-4107, ce făcea legătura cu Bolanos. Mai multe ambulanţe şi un elicopter medical de urgenţă au fost desfăşurate la locul accidentului.

 

Similare