Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O porţiune din Bulevardul Dacia va fi reparată capital

În capitala Republicii Moldova, unele trotuare încă mai sunt din epoca sovietică. Este cazul celor din sectorul Botanica, care sunt atât de deteriorate încât locuitorii din zonă spun că s-a întâmplat de multe ori să se împiedice şi să cadă. Autorităţile locale au recunoscut, în sfârşit, că nu se mai poate aşa. La 40 de ani de la construcţie, o porţiune din bulevardul Dacia va fi reabilitată.

Această femeie locuieşte pe bulevardul Dacia de mai bine de 40 de ani. Spune că scările de la intrare în curtea sa sunt intr-o stare deplorabila de foarte multa vreme. În toţi aceşti ani a scris nenumărate solicitări la pretură, da minunea s-a produs abia acum.
 
Autorităţile promit că acest calvar va deveni istorie în 45 de zile, când ar urma să fie gata trei scări din granit dar şi 2.600 de metri pătraţi de trotuar, acoperit cu pavaj ecologic.

În proiect este prevăzuta si instalarea mobilierului urban modern şi a iluminatului public.
 
Reabilitarea trotuarului şi scărilor de pe bulevardul Dacia, de la numarul 2 până la numarul 14, va costa 2,2 milioane de lei. Banii provin din cele 5 milioane de lei alocate fiecărui sector pentru amenajarea spaţiilor publice. Cu restul banilor, pretura Botanica a reparat mai multe curţi de blocuri de pe strada Belgrad, iar scuarul din strada Sarmizegetuza urmează să fie iluminat, pentru prima oară de cand a fost construit.
Similare
RECOMANDĂRI