SOCIAL

O persoană a decedat intoxicată cu dioxid de carbon, eliminat în urma fermentării vinului

post-img

O femeie din satul Băiuş, raionul Leova, de 77 de ani, a decedat după ce s-a intoxicat cu dioxidul de carbon de la vinul care se afla în proces de fermentare. Salvatorii au extras din beciul casei corpul neînsufleţit al acesteia. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI roagă cetăţenii să fie foarte prudenţi în perioada fermentării vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare.

Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate este aprinderea unei lumânări. Dacă aceasta se stinge, înseamna că oxigeneste insuficient. 

Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiaţii că intenţionează să intre într-o astfel de încăpere. În cazul în care este deja o victimă, trebuie de apelat la serviciile de urgenţă, pentru ajutor calificat. Potrivit datelor IGSU, în anul 2017, în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat 5 persoane.