O nouă unitate de pompieri la Leuşeni va deservi 19 localităţi din preajma frontierei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă unitate de pompieri la Leuşeni va deservi 19 localităţi din preajma frontierei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI anunţă că în scurt timp o nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă în apropierea frontierei de la Leuşeni, care va asigura securitatea antiincendiară pentru 19 localităţi din zonă.

Proiectul de edificare a remizei a apărut graţie eforturilor comune a IGSU  şi a autorităţilor publice. Ieri 8 iunie 2018 peste 30 de angajaţi ai Inspectoratului susţinuţi de conducerea IGSU s-au mobilizat pentru o curăţenie generală a unităţii în urma efectuării lucrărilor de construcţie.

Pompierii şi salvatorii au curăţit terenul adiacent şi au pregădit încăperile pentru ca autospecialele de intervenţie să poată intra în servantul de luptă. Mai mult, salvatorii au făcut ordine exemplară în curtea remizei, pentru ca aceasta să fie funcţională. Unitatea de salvatori şi pompieri din preajma localităţii Leuşeni va servi drept forţa de intervenţie în caz de situaţii de risc pentru localităţile din prejma frontierei dar şi pentru cele mai apropiate localităţi din România.

Aici vor activa salvatori şi pompieri profesionişti, care vor fi gata să intervină pentru prevenirea şi lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale. Remiza urmează să fie deschisă la sfîrşitul lunii iunie 2018.
Similare