Sursa foto:Poliţia Capitalei Vizualizari:

O grupare criminală din Chişinău agresa victimele în ascensor şi le deposeda de bunurile personale

Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 15 şi 18 ani, care făceau parte dintr-o grupare criminală din Chişinău, sunt bănuiţi că ar fi agresat o victimă în ascensor şi ar fi deposedat-o de telefonul mobil, care valora peste 4 mii de lei.

Cei trei bănuiţi sunt originari din raioanele Ialoveni şi Anenii Noi. Unul dintre ei a fost localizat şi reţinut în comuna Bulboaca (17 ani), al doilea (15 ani) se eschivează de organul de urmărire penală, iar al treilea (18 ani) a fost plasat în detenţie, întrucât era condamnat la 5 ani de închisoare pentru diverse infracţiuni patrimoniale săvârşite.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru jaf, iar făptaşii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani. Totodată, urmează a fi stabilită complicitatea acestora în alte cazuri similare, precum şi identificarea eventualelor victime.

Poliţia Capitalei desfăşoară intens acţiuni proactive de prevenire şi combatere a genului dat de infracţiuni, iar cetăţenii sunt rugaţi să informeze imediat serviciul 902 în caz de urgenţă.

Similare