O femeie şi trei copii au ajuns în stare gravă la spital cu arsuri, după ce o butelie de gaz a explodat într-o gospodărie din satul Pepeni
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

O femeie şi trei copii au ajuns în stare gravă la spital cu arsuri, după ce o butelie de gaz a explodat într-o gospodărie din satul Pepeni

O femeie şi cei trei copii ai ei au ajuns în stare gravă la spital, după ce au suferit arsuri, în urma unei deflagraţii care s-a produs aseară, aproape de miezul nopţii, în localitatea Pepeni a raionului Sîngerei.

Conform primelor cercetări, deflagraţia s-a produs într-o construcţie auxiliară cu suprafaţa de 40 m2, în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan-butan.  

În urma exploziei au fost deteriorate două geamuri, uşa de la intrare şi parţial tavanul.

Din cauza deflagraţiei o femeie în vârstă de 32 de ani care se afla în încăpere, dar şi copiii ei, de 7, 6 şi 5 ani au primit diverse arsuri pe circa 15-30% din suprafaţa corpului, fiind preluaţi şi transportaţi de Serviciul asistenţă medicală urgentă la spitalul raional Sîngerei în stare gravă, dar stabilă.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite de specialişti. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează oamenii despre pericolul utilizării buteliilor de gaz. Pompierii îndeamnă oamenii să evite explotarea instalaţiilor neautorizate pentru a evita situaţiile de risc.

Similare
RECOMANDĂRI