Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O femeie din raionul Sangerei prepară murături după o reţetă deosebită pe care a moştenit-o de la părinţi

Toamna se numără... reţetele. Este periodata cea mai potrivită pentru a pregăti murături pentru sezonul rece al anului. O femeie din raionul Sangerei, le prepară după o reţetă deosebită pe care a moştenit-o de la părinţi. Respectă câteva reguli speciale pentru ca murăturile să se păstreze cât mai bine la iarnă.

Este sezonul murăturilor, iar gospodinele muncesc de zor pentru a umple rafturile din cămara cu provizii. Aurica Arapan din satul Sloveanca este foarte apreciată de localnici pentru reţetele culese din străbuni. Femeia ne-a povestit pe îndelete cum pune varza şi pepenele la murat.

Gospodina foloseşte o reţetă deosebită. După ce feliază varza, adaugă sare şi morcov, apoi amestecă ingredientele. Gospodina umple borcanele şi le depozitează într-o cameră mai rece unde le lasă timp de 4 zile pentru fermentarea murăturilor. Iar pentru a-i răsfăţa pe membrii familiei, Auria Arapan foloseşte secretele din bucătărie şi pentru prepararea pepenilor verzi marinaţi. Şi în acest caz, reţeta este foarte simplă, însă mai bogată în condimente.  
După ce au fost adăugate toate ingredientele, borcanele se pun la fiert pentru 40 de minute. Aurica Arapan se poate lăuda cu o bogată cămară de provizii în care borcanele cu murături alese sunt puse la loc de cinste. E un exemplu bun de urmat pentru cei care vor să-şi facă provizii de iarnă cu gust.
Similare
RECOMANDĂRI