Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O expoziţie de motociclete şi maşini retro a fost organizată, în premieră, în Republica Moldova

În premieră, în Republica Moldova a fost organizată o expoziţie de motociclete şi maşini retro. Vizitatorii au putut admira motociclete produse în Uniunea Sovietică sau automobile de lux de la începutul istoriei auto.

Locuitorii Chişinăului au fost invitaţi să admire maşinile de epocă, sau cum spun proprietarii acestora, bijuterii pe roţi.

„O motocicletă, o maşină de epocă nu este mai puţin importantă decât o sculptură o pictură tot a fost produsă în serie, evident păstrate în original sunt foarte puţine”, a spus Sergiu Kliuchnikoff, colecţionar de motociclete retro.

Sergiu Kliuchnikoff a adus la expoziţie cea mai nouă achiziţie a sa - o motocicletă cu o vechime de jumătate de secol.

„Procurată de mine anul acesta, un IJ JuPiter doi, o motocicletă produsă în 1969 şi e unică prin faptul că are 50 de ani şi 23 de km parcurşi la moment”, a mai adăugat colecţionarul.

O altă surpriză pentru vizitatori a fost un automobil de lux produs în anul 1953. 
 
„Este primul model de la Mercedes care a avut sigla S sau clasa S, model exemplu pentru acea perioadă. Este întreţinut puţin mai deosebit decât un automobil de zi cu zi. Are nevoie de anumite condiţii: temperatură, umiditate, lumină în garajul sau locul unde stă”, a precizat Alexandru Argint, colecţionar.
 
La expoziţie au fost doar vehiculele care nu au suferit nicio modificare de la momentul producerii până acum. Toate piesele sunt originale.
 
„FIVA organizează în toată lumea mai multe evenimente legate de motocicletele istorice. Noi avem aici la moment 15 motociclete  şi două maşini.
Este o parte a istoriei, prin asta a trecut toată omenirea ca şi operele de artă ca şi tablourile, au locul lor în societatea noastră”, a declarat Dan Untură, organizator.
 
Expoziţia a fost organizată de Asociaţia Obştească „Retro Mobile Moldova” şi face parte din şirul evenimentelor desfăşurate în 66 de ţări de către Federaţia Internaţională a Vehiculelor Istorice.
Similare
RECOMANDĂRI