Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O catedrală simbol, care aparţine canonic Mitropoliei Basarabiei, prinde contur în sudul Republicii Moldova

O catedrală simbol prinde contur în sudul Republicii Moldova. Lăcaşul sfânt, care aparţine canonic Mitropoliei Basarabiei, parte a bisericii ortodoxe române, se înalţă în localitatea Cania, din Cantemir. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, au fost montate trei turle şi trei cruci pe lăcaşul de cult.

Catedrala simbol este închinată sfinţilor români şi tuturor eroilor care şi-au jertfit viaţa pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia sovietică în 1941. Construcţia, remarcă Preasfinţitul Veniamin, este o adevărată catedrală în zona Basarabiei de Sud.

Preasfinţitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud:
"Această biserică simbol, mausoleu pentru toţi eroii jertfiţi pentru eliberarea Basarabiei, va fi o cetate a credinţei şi a neamului nostru, o cetate a Ortodoxiei şi loc de rugăciune, de meditaţie şi de binecuvântare pentru cei care vor păşi pragul acesteia ca pelerini sau enoriaşi, dar şi ca oaspeţi ai Episcopiei".

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 2000, iar lucrările au început în 2004. La avansarea lucrărilor au contribuit şi Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte şi Departamentul Românilor de Pretutindeni, alături de Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor, dar şi alţi donatori.
Similare
RECOMANDĂRI