O carte de identitate românească falsă a fost descoperită în bagajul unui pasager
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

O carte de identitate românească falsă a fost descoperită în bagajul unui pasager

Un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie este cercetat de către poliţiştii de frontieră, după ce în bagajul acestuia a fost descoperită o carte de identitate românească falsificată. Incidentul a avut loc în punctul de trecere Leuşeni, ieri, 9 iunie.

Pe direcţia ieşire din ţară s-a apropiat la linia de control un automobil Volkswagen Crafter cu plăcuţele de înmatriculare eliberate de autorităţile naţionale. Într-o geantă a acestuia a fost depistat un document fals. Actul ar fi fost eliberat de către instituţia competentă din România pe numele unui locuitor din oraşul Străşeni în vârstă de 29 de ani.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, posesorul genţii a prezentat pentru autorizarea trecerii, paşaportul Republicii Moldova cu un nume total diferit faţă de cel din cartea de identitate românească. Actul nu însuma toate caracteristicile unui document oficial.

Tânărul a declarat că nu ştia despre faptul că actul ar fi falsificat, dar a recunoscut că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute căreia i-a plătit 200 de euro.

Conform procedurilor legale, documentul contrafăcut a fost ridicat şi transmis către expertiză, iar pe numele persoanei s-a întocmit proces verbal de audiere şi constatare a infracţiunii de fals în acte oficiale. Cetăţeanul riscă amendă penală de până la 42500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI