SOCIAL

O aplicaţie pentru telefonul mobil, prin care se pot evalua părinţii, a fost lansată la Chişinău

O aplicaţie pentru telefonul mobil, prin care se pot evalua părinţii, a fost lansată, astăzi, la Chişinău. "Află ce fel de părinte eşti" este de fapt un test de autoevaluare destinat mamelor şi taţilor şi conţine 12 întrebări esenţiale precum şi recomandări. Aplicaţia este disponibilă şi în variantă web şi este gratuită.

„A doua întrebare conţine de procesul de îngrijire a bebluşilor, ce face tatăl când vine acasă de la serviciu”.

Aplicaţia "Sunt părinte" conţine 12 întrebări cu 5 variante de răspuns, realizate de  4 experţi, dintre care 2  psihologi. Este disponibilă în varianta web, dar şi pe telefoanele mobile cu sistemul de operate Android.

CRISTINA CHIRON blogger: Întrebările au fost provocatoare, unele din ele mi-au dat de gândit. Când copilul plânge noaptea ce face tata, când bebeluşul plânge. Soţul meu nu se trezeşte noaptea când plânge, în primul rând pentru că copilul meu, am avut norocul ca ambii copii mei să nu facă crize noaptea şi se linişteau doar când îi alăptam.

Tudor Ceban este tatăl a doi copii şi fondatorul bloggului ''Tăticul modern''.

TUDOR CEBAN, blogger: La noi în familie este aşa o expresie, ce poate face soţia, fac şi eu. Numai în afară de alăptare, cu alăptarea nu pot, slava Domnului. Cum ţi se pare această aplicaţie? -Sunt tare curios, eu cred că sunt un foarte  tătic implicat şi asta ar fi parcă m-aş uita dintr-o parte la mine şi să văd ce mi-ar spune cineva. Trecând acest test noi o să vedem ca unde putem să ne îmbunatim, unde suntem buni deja si ce putem face mai departe.

Cei prezenţi la lansare, cred că aplicaţia este utilă pentru că îi va ajuta să comunice mai bine cu partenerii.

NATALIA MADAN blogger: Atunci când devii conştient de punctele tale slabe, vrei sa le îmbunătăţeşti pentru noi,  societatea noastră ca pentru că nu te naşti părinte bun, este un proces prim care te autoeduci.

CRISTINA CUCOŞ, redactor-şef Suntparinte.md: În societatea noastră mai persistă stereotipuri legate de gen, stereotipurile legate de rolurile de gen, implicarea taţilor în rolul de familie, în partajarea responsabilităţilor casnice. Pentru că mulţi bărbaţi mai consideră ca taţi trebuie să asigure venitul familiei, în timp ce mama trebuie să  stea acasă, la bucătărie.

Aplicaţia "Sunt părinte" a fost realizată cu sprijinul financiar al Fundaţiei Est-Europene, ca parte a Campaniei "Un Tată Bun". Platforma urmează să fie promovată pe reţelele sociale, dar şi în satele din Republica Moldova.