Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numai in acest an,10 copii au murit înecaţi în lacurile şi râurile din Republica Moldova

Atenţie şi la scăldat! Numai in acest an, 10 copii au murit înecaţi în lacurile şi râurile din Republica Moldova. Pentru a preveni astfel de tragedii, a fost organizat un flashmob, pe malul lacului din Parcul Dendrarium din Chişinău, unde 20 de copii au dansat şi i-au îndemnat pe cei mari şi pe mici să fie prudenţi atunci când merg la scăldat.

Copiii sunt participanţi ai unei tabere de vară şi s-au întrecut la îmbrăcarea vestelor de siguranţă, aruncarea colacului şi a funiei de salvare.

Scafandrii au organizat un master–class pentru elevi şi le-au prezentat echipamentul de intervenţie în misiuni de căutare subacvatică.

Autorităţile trag un semnal de alarmă şi îndeamnă oamenii să fie vigilenţi când merg la scăldat pentru a preveni cazurile de înec.

OLEG MALAŞEVSCHI, şef Direcţia Generală Prevenţie IGSU: „Stimaţi părinţi, supravegheaţi copii voştri şi regulele de comportament sunt destul de simple, nu permiteţi copiilor să se scalde în locuri necunoscute”.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul acestui an, în lacurile şi râurile din Republica Moldova şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, între care 10 copii.
Similare
RECOMANDĂRI