Nu tolera! Poliţia îndeamnă cetăţenii să sesizeze la nr 112 orice tentativă de suicid
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nu tolera! Poliţia îndeamnă cetăţenii să sesizeze la nr 112 orice tentativă de suicid

În contextul Zilei Mondiale de prevenire a sinucidului marcată anual la 10 septembrie, în scopul reducerii riscului de victimizare atât în rândul maturilor, cât şi a copiilor, Inspectoratul General al Poliţiei lansează un apel de solidarizare şi conştientizare a gravidităţii actului sinucidal în comunitate.

Doar în primele opt luni ale anului curent, au fost întregistrate 929 cazuri de comportament autodistructiv, dintre care 254 cazuri de sinucidere şi 675 cazuri de tentative de sinucidere.
 
Inspectoratul General al Poliţiei în comun cu reprezentanţii autorităţilor tutelare, serviciului asistenţă psiho-pedagogică şi organizaţiilor non-guvernamentale desfăşoară permanent sesiuni de informare a grupurilor de risc, în cadrul cărora sunt abordate următoarele tematici:

- Motivele comportamentului autodistructiv la elevi;

- Metodele de depistare timpurie a copiilor din grupul de risc care întrunesc asemenea intenţii;

- Factorii psihosociali de risc în dezvoltarea comportamentului autodistructiv, rolul factorului patologic în fenomen.
 
Suplimentar, angajaţii Poliţiei recomandă părinţilor şi reprezentanţilor legali sporirea vigilenţei asupra copiilor rămaşi fără supraveghere şi informează privind necesitatea îndeplinirii conştiincioase a obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copiilor.
 
Aşadar, în scopul eficientizării activităţii de prevenire, în primele opt luni ale anului curent, poliţiştii  au desfăşurat 349 de activităţi informative şi sensibilizare a cetăţenilor, cu participarea a peste 2000 părinţi şi 12 00 copii.
 
Ce trebuie să faci dacă eşti martorul unei tentative de sinucid?
 
- Anunţă de urgenţă familia şi rudele pentru acordarea sprijinului, atenţiei şi dragostei victimei;
 
- Încurajează victima să solicite ajutor instituţiilor responsabile care oferă consiliere şi asistenţă psihologică;
 
- Informează victima despre faptul că poate cere ajutor autorităţilor şi poate fi protejată de lege.
 
NU TOLERA! Sesizează Poliţia la numărul de urgenţă 112 despre orice tentativă sau caz de sinucid.
 
,,Să ne unim eforturile pentru prevenirea suicidului” este sloganul Zilei Mondiale de prevenire a sinucidului pentru anul 2019.
 
Să demostrăm compasiune şi grijă sporită pentru cei care sunt în primejdie în comunitatea noastră! - este mesajul Poliţiei.
 
Similare
RECOMANDĂRI