Nu mai este nevoie de permisiunea ACC pentru operarea dronelor-jucărie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nu mai este nevoie de permisiunea ACC pentru operarea dronelor-jucărie

Autoritatea Aeronautică Civilă a simplificat procedurile de operare a aparatelor de zbor fără pilot în spaţiul aerian naţional. Au fost introduse două noi categorii de aeronave fără pilot – Jucărie şi Aeromodel, zborul cărora în spaţiul aerian necontrolat (clasa G), până la o înălţime mai mică de 30 de metri, nu mai necesită obţinerea unei permisiuni scrise de la AAC şi coordonarea prealabilă cu serviciul de trafic aerian al ÎS Moldatsa.

Persoanele care deţin drone ce întrunesc alte condiţii, decât cele exceptate mai sus, se pot adresa în continuare Direcţiei Aviaţia Uşoară din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile pentru a obţine permisiunile necesare.

„Autoritatea Aeronautică Civilă este dispusă în continuare să contribuie la dezvoltarea domeniului utilizării aparatelor de zbor fără pilot, asigurând în acelaşi timp nivelul acceptabil al siguranţei zborurilor şi securităţii aeronautice, realizând aceste atribuţii în condiţii de maximă transparenţă”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de instituţie.
Similare
RECOMANDĂRI