Noi cazuri probabile de rujeolă, înregistrate la un bebeluş de şase luni şi la un copil de şase ani
Sursa foto:sanoteca.md Vizualizari:

Noi cazuri probabile de rujeolă, înregistrate la un bebeluş de şase luni şi la un copil de şase ani

Două cazuri probabile de rujeolă au fost înregistrate la doi copii cu vârsta de 6 luni şi 6 ani, informează Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

O bolnavă de rujeolă de 21 ani are un copil cu vârsta de 6 luni, care nu poate fi vaccinat contra rujeolei. Pe parcursul lunilor aprilie-mai copilul suferă de o bronşită cu acutizări periodice. Copilul a fost internat la spital pentru clarificarea diagnosticului, iar ulterior s-a constat că pe fonul bronşitei, la copil au apărut erupţii pe mucoase şi piele, caracteristice pentru rujeolă.

Un caz probabil de rujeolă a fost înregistrat şi la Drochia, la un copil în vârstă de 6 ani. Copilul nu este vaccinat şi s-a îmbolnăvit pe 10 mai. Pe tegumentele copilului au apărut erupţii caracteristice pentru rujeolă şi a fost internat. Moşul copilului ar putea să fie sursa de infecţie. El s-a întors din Ucraina (regiunea Kiev) şi probabil a făcut rujeola în perioada 16-26 aprilie.

Situaţia epidemică privind rujeola rămâne a fi nefavorabilă în mai multe ţări din Europa (Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Serbia etc.), însă cea mai tensionată continuă să rămână în Ucraina şi România.

În Ucraina pe parcursul anului curent au fost înregistraţi 15.261 bolnavi prin rujeolă.
Similare
RECOMANDĂRI