Noi camere de monitorizare a traficului rutier la Chişinău
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Noi camere de monitorizare a traficului rutier la Chişinău

La Chişinău urmează să fie montate noi camere de monitorizare a traficului rutier. Este vorba despre intersecţia străzilor Băcioii Noi cu Dacia, dar şi intersecţia străzilor Alba Iulia cu Liviu Deleanu. Camere video vor fi instalate şi la ieşirea din comuna Stăuceni, pe Şoseaua Munceşti, şi la ieşirea din oraş spre strada Băcioi.

Directorul Serviciului tehnologii informaţionale al MAI, Andrian Şova, a declarat pentru IPN că locurile pentru montarea camerelor au fost selectate în coordonare cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, acestea fiind cu o frecvenţă mai înaltă a accidentelor. Camerele sunt de ultimă generaţie şi vor fixa încălcările pe timp de noapte şi pe timp de zi. Acestea vor înregistra viteza de deplasare, încălcarea marcajului rutier, dar şi nerespectarea culorii semaforului. Pe Şoseaua Munceşti sunt două puncte de supraveghere video, astfel încât va putea să fie măsurată viteza medie de deplasare pe un segment de câţiva kilometri.

Andrian Şova a menţionat că, în perspectivă, camerele video vor înregistra şi deplasarea pe contrasens, parcările neregulamentare şi vor permite monitorizarea trecerilor de pietoni. Pentru instalarea echipamentelor din bugetul Serviciului sunt alocate opt milioane de lei.

În municipiul Chişinău, cele peste 40 de zone de monitorizare a traficului funcţionează în proporţie de 92-95%. În ceea  ce priveşte camerele video de pe traseele naţionale, autorităţile estimează că acestea ar putea deveni funcţionale anul viitor.
Similare
RECOMANDĂRI