Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

NEGLIJENŢA UCIDE! Numai în acest an, 87 de oameni au murit în urma incendiilor

Numai în acest an, 87 de oameni au murit în urma unor incendii provocate de nerespectarea regulilor elementare de protecţie. Şi cum paza bună trece primejdia rea, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au mers în comuna Ciorescu şi au instruit oamenii despre cum să folosească corect sobele.
 
Pregătirile pentru sezonul de iarnă sunt în toi. În satele din Republica Moldova oameni au început să facă focul în sobe si, din pacate, mai sunt destui cei care nu respecta normele de securitate şi utilizare. Cei mai vulnerabili la incendii sunt bătrănii şi copiii.

Cele mai multe incendii sunt provocate de coşurile de fum defecte sau necurăţate la timp. Un alt motiv sunt sursele de încălzire stricate, impovizate sau lăsate fără supraveghere.

În timpul campanie de informare pompierii au depistat şi multe nereguli. O bătrână avea obiecte uşor inflamabile asezate chiar pe sobă. Acest lucru strict interzis.

Salvatorii au mers şi la familiile tinere. Ana are trei copii mici şi spune că încearcă să îi ferească de un contact direct cu suprafeţele încălzile.

De la începutul acestui an, s-au produs 1418 incendii în urma nerespectării normelor de securitate. Printre cei 87 de oameni decedati sunt si 4 copii.
Similare
RECOMANDĂRI