Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mulţi copii din R. Moldova şi-ar dori să ajungă vedete pe gheaţă, însă nu au la dispoziţie posibilităţi de pregătire

Mulţi copii din Republica Moldova şi-ar dori să ajungă vedete pe gheaţă, fie că este vorba de hochei sau de patinaj artistic. Din păcate, infrastructura pe care o au la dispoziţie nu este deloc calitativă, aşa că multe talente se pierd. Iubitorii sporturilor cu patine nu ratează, însă, competiţiile internaţionale, difuzate la televizor. TVR MOLDOVA va transmite Campionatele Europene de parinaj artistic de la Graz, concurs la care vor participa peste 120 de patinatori din 33 de ţări.

La singurul patinoar din Republica Moldova, aflat în centrul Chişinăului, zilnic găsim zeci de copii pasionaţi de mişcarea pe patine. Printre ei este şi  Maria-Elena Chencoda, de 13 ani, care patinează de mai bine de trei ani. Copila şi-ar fi dorit să ajungă un sportiv cu renume în patinajul artistic. Nu există, însă, posibilităţi pentru o pregătire de specialitate.  
 
 MARIA-ELENA CHENCODA, 13 ani: „Am început de la role şi apoi am trecut la patine, îmi place adrenalina pe care o primeşti când patinezi, dar înveţi şi să controlezi corpul. Fac carieră în alt sport şi rămâne doar un hobby, fac taekwondo”.
 
Ca Elena sunt şi alţi tineri pasionaţi de sportul graţiei si eleganţei pe gheaţă, fără posibilităţi de dezvoltare în Republica Moldova.
 
 DANIELA ROŞU: „Pe săptămână vin de 5-6 ori.  Patinez de mult timp, am doi ani de când patinez şi e superb”.
 
Toţi aceşti tineri privesc, fascinaţi, campionatele de patinaj artistic desfăşurate oriunde în lume şi regretă că nu trăiesc într-o ţară care investeşte în acest spectaculos sport.
 
DANIELA ROŞU: „Am acasă postul meu special la care mă uit cum patinează mulţi artişti.
 
Pentru iubitorii sporturilor pe gheaţă, TVR MOLDOVA va transmite, din 22 inauarie, Campionatele Europene de la Graz, competiţie la care vor participa peste 120 de patinatori din 33 de ţări.
Similare
RECOMANDĂRI