Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mulţi basarabenii au luat cu asalt pensiunile de la Orheiul Vechi

De sărbătorii, mulţi basarabenii au preferat să petreacă împreună cu cei dragi departe de gălăgia din oraş şi au ales pensiunile de la Orheiul Vechi. Petrecerile au fost fără colindători şi într-un cerc restrâns de persoane. Au fost în schimb bucate tradiţionale şi s-au ciocnit paharele cu vin pentru prosperitate în noul an.

Mariana şi Sergiu Grati au venit din Mmarea Britanie pentru că pandemia nu i-a putut ţine departe de familie.

SERGIU GRATI basarabean stabilit în Marea Britanie: „Am venit din Marea Britanie să petrecem sărbătorile cu cei dragi  şi astăzi este ziua de naştere al tatălui meu, care e alături de mine.-La mulţi ani! -Şi noi am venit să petrecem cu familia întreagă.”

 MARIANA GRATI basarabeancă stabilită în Marea Britanie: „Dorinţa de a ajunge ne-a deschis toate căile, pentrua vedea părinţii, buneii am ajuns cu bine pe cale terestră.”

La acest restaurant puteţi nu doar să vă delectaţi cu bucate alese, dar şi să vizitaţi această peşteră care are peste 400 de ani, totodată, puteţi să admiraţi desenele pictorului Alexei Gurschi care a decorat atât de frumos acest loc mistic.

MARIANA GRATI basarabeancă stabilită în Marea Britanie: „Am vrut să petrecem un timp extraordinar cu familia, locaţia este cea mai potrivită pentru asta.-Ce vă place cel mai mult aici?-Interierul şi desigur bucătăria. Este ceva ce numai  găsim în alte localuri. Ceea ce în principiu şi ne place şi desenele astia deosebite parca suntem într-adevăr în epoca de piatră. Ne duce cu gândul la cei care trebuiau cu gândul să-şi dobândească hrana.”

Un motiv dublu de a sărbători au avut şi soţii Platon din Rezina.

ELENA PLATON: „Îi ziua mea de naştere.Soţul mi-a făcut o surpriză de dimineaţă.”

Soţii Platon obişnuiau să facă vacanţele in România dar pandemia i-a obligat să rămână acasă.

ELENA ŞI ION PLATON: „Mergeam la Sovata, la România, dar acum vorbisem în hol, lăsăm România şi rămânem în Moldova dacă tot îi interesant şi la noi, sunt zone frumoase. Pe care noi nu le cunoşteam. Dacă tot e pandemie şi nu putem să mergem peste hotare rămânem în ţară, că avem şi noi locuri interesante.”

Administratorii restaurantelor s-au pregătit cum se cuvine, iar meniul a fost ales cu mare grijă.

CORINA BRADUCEAN proprietar local: „La noi este un restaurant cu bucate tradiţionale, sărmăluţe, tocăniţă , ciolan de porc cu varză murată. Nu aş spune că este mare diferenţă de anii trecuţi care au fost până la pandemie, dar este un pic mai dificil cu restricţiile astia cu măştil, că nu se permite un număr mare de persoane.”

Iar pentru 2021, basarabenii au o singură dorinţă.

SERGIU GRATI: „Am fi dorit să scăpăm de pandemia asta şi să fim toţi sănătoşi, să ne întâlnim în pace şi să avem libertate în mişcare şi în tot ceea ce facem.”

ELENA PLATON: „Să fie sănătate şi pandemia asta să dispară cumva, ca noi să ne putem deplasa şi cu copii şi cu nepoţii, prietenii, să fim împreună, dar aşa suntem numai noi doi.”

Sărbătorile, însă nu s-au încheiat. Pe 7 ianuarie, credincioşii pe stil vechi sărbătoresc Crăciunul, iar pe 14 ianuarie, Sfântul Vasile.
Similare
RECOMANDĂRI