MSMPS va elabora mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MSMPS va elabora mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va elabora, în cel mai scurt timp, mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care se află la tratament la domiciliu, prin implicarea multisectorială: asistenţa medicală primară şi asistenţa socială. Declaraţia a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după şedinţa Comisei pentru Situaţii Excepţionale, transmite IPN.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Compania Naţională de Asigurări în Medicină vor extinde lista medicamentelor compensate pentru tratamentul persoanelor cu forme uşoare şi moderate de COVID-19 care se tratează la domiciliu. Aceştia vor primi medicamente compensate în proporţie de 100%, anterior fiind până la 70%. De medicamente compensate vor beneficia toate persoanele, inclusiv cele care nu deţin poliţă de asigurare medicală obligatorie.
În altă ordine de idei, CSE a venit cu mai multe înlesniri pentru mediul de afaceri. Astfel, a fost extinsă  până la 31 mai perioada de implementare a Programului de subvenţionare a dobânzilor şi a Programului de rambursare a TVA. „Au fost adoptate şi alte reguli simplificate în administraţia fiscală care vor susţine mediul de afaceri în această perioadă dificilă. Este foarte important să creăm condiţiile necesare pentru impulsionarea economiei Republicii Moldova, inclusiv în situaţia stării de urgenţă în care ne aflăm”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Similare
RECOMANDĂRI