Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mormanele de frunze dau mari bătăi de cap angajaţilor de la Regia Autosalubritate

Tablou urât de toamnă în Chişînău. Mormane de frunze moarte zac, abandonate, pe cele mai multe străzi din oraş. Unele platforme de depozitare a deşeurilor nu se mai văd, fiind acoperite de grămezi de resturi vegetale. Se pare că toamna i-a cam surprins pe agajaţii de la Regia Autosalubritate, care fac faţă cu greu evacuării frunzelor moarte din Chişinău

Pe strada Alexei Sciusev s-au format munţi de furnze care stau la câţiva metri unul de altul. Platformele cu deşeuri pot fi observate cu greu şi asta pentru că sunt acoperite frunze şi crengi.

Oamenii sunt revoltaţi de grămezile de frunze abandonate peste tot prin Chişinău.

În sectorul Botanica, muncitorii lucrează de zor la evacuarea frunzişului din locurile publice. Cantitatea uriaşă de frunze moarte le cam dă bătăi de cap.

„Forţe de muncă, ca peste tot, nu ne ajung, dar ne străduim să facem faţă cu lucrătorii pe care îi avem”, a declarat Igor Golban, reprezentant al Î.M. Prestări Servicii Locative.

Şi administraţia Liceului Teoretic cu profil de Arte „Elena Alistar” aşteaptă sa scape de mormanele de frunze. Pentru a uşura munca celor de la autosalubritate au strâns resturile vegetale în saci.

„Avem grijă ca teritoriul să fie curăţat în permanenţă. Reieşind din faptul că nu suntem la autonomie financiară, mergem cu demers la Direcţia de Învăţămînt sau la pretură şi frunzele depozitate în saci sunt evacuate”, a spus Lilia Babuc, directorul Liceulul Teoretic "Elena Alistar".

Reprezentanţii regiei Autosalubritate şi-ar dori să lucreze mai bine cu pretorii de sectoare. Şi asta pentru că unii dintre ei fac zeci de solicitări pentru evacuarea frunzelor din curţile şcolilor şi grădiniţelor, dar  uită că trebuie curăţate şi străzile din Chişinău.

„Noi, săptămânal, ridicăm peste trei mii de metri cubi de deşeuri. Pe mine nimeni nu mă întreabă cum fac eu lucrul acesta. Aş vrea ca să înţeleagă acei care scriu din preturi cu aşa uşurinţă că eu să le acord pentru 4 zile câte 10-12 sau 8 automobile, e o problemă”, a spus Eugeniu Axentiev, director interimar la regia "Autosalubritate".

Potrivit informaţiilor Regiei Autosalubritate, din 19 noiembrie şi până acum au fost făcute 40 de transporturi pentru evacuarea frunzelor căzute in Chişinău. 
Similare
RECOMANDĂRI