Moldoveni implicaţi în comiterea furturilor în Germania. Tinerii riscă să petreacă următorii 12 ani după gratii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moldoveni implicaţi în comiterea furturilor în Germania. Tinerii riscă să petreacă următorii 12 ani după gratii

Doi modoveni, folosind acte de identitate româneşti false,   s-au angajat în calitate de curieri la o companie transportatoare de colete din Germania, de unde au sustras bunuri materiale şi anume telefoane mobile, aparataj electric, haine şi încălţăminte de brand, în sumă totală de aproximativ 25 000 de euro.

Aceştia se angajaseră la muncă acolo în luna decembrie 2018. Însă, la revenirea lor în ţară, zilele trecute, în baza informaţiei parvenite de la autorităţile din Germania, oamenii legii din Moldova au desfăşurat în privinţa lor acţiuni de investigaţie. Prin urmare, de la aceştia au fost ridicate telefoane mobile, aparataj electric, haine şi încălţăminte de brand, în temeiul bănuielii rezonabile că ar proveni din activitatea infracţională pentru care sunt cercetaţi.
 
Astfel, urmare a măsurilor şi acţiunilor procesual penale desfăşurate la 13 noiembrie curent, de către procurorii PCCOCS, în cooperare cu ofiţerii Direcţiei generale urmărire penală a IGP şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a INI, la domiciliul unui figurant au fost depistate şi ridicate actele de identitate false utilizate la comiterea infracţiunii menţionate, precum şi mijloace băneşti obţinute din activitatea criminală. Iar o parte din bunurile sustrase au fost ridicate de către angajaţii Serviciul Vamal în momentul trecerii peste frontiera vamală a bunurilor, care au evitat să le declarare autorităţilor vamale.
 
În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani, pentru folosirea documentelor oficiale false. Iar în cazul transferării materialelor acumulate în Germania pentru infracţiunea de furt, aceştia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 12 ani.
Similare
RECOMANDĂRI