Moldova Agroindbank îşi atenţionează clienţii asupra unor atacuri cu viruşi transmişi prin e-mail
Vizualizari:

Moldova Agroindbank îşi atenţionează clienţii asupra unor atacuri cu viruşi transmişi prin e-mail

BC „Moldova Agroindbank” SA îşi informează clienţii despre intensificarea tentativelor de virusare cu scopul de accesare frauduloasă a datelor conturilor bancare.

„Recent au fost înregistrate cazuri de recepţionare de către clienţii băncii a unor mesaje e-mail, care pretind a fi trimise din numele Moldova Agroindbank şi conţin simbolistica băncii. Atenţionăm că Moldova Agroindbank NU expediază astfel de mesaje, acestea fiind  trimise de pe conturi de e-mail false (de exemplu, [email protected]), care nu aparţin băncii”, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Mesajele conţin un ataşament maliţios (de exemplu, “Dovada plăţii de transfer procesate este anexată”), al cărui accesare poate conduce la virusarea calculatorului sau altor dispozitive. În urma virusării, infractorii au acces la datele personale ale destinatarilor, inclusiv datele conturilor bancare.

Pentru a nu deveni victima unui asemenea atac, Moldova Agroindbank recomandă:
  • Nu accesaţi link-uri şi nu deschideţi ataşamente de la mesajele electronice dubioase, primite de la persoane/adrese necunoscute.
  • Instalaţi programe anti-virus şi asiguraţi-vă că sistemele de operare sunt actualizate (calculator, mobil, orice alt dispozitiv cu conexiune la Internet).
  • Dacă aţi sesizat deja că dispozitivul dumneavoastră este virusat şi datele de acces la conturile bancare au fost compromise, vă rugăm insistent să vă adresaţi unui specialist tehnic pentru ştergerea codului maliţios şi să modificaţi parolele de acces la Internet Banking, Email, etc.
Moldova Agroindbank întreprinde toate măsurile necesare în vederea contracarării acestor tentative de virusare, inclusiv prin informarea organelor de anchetă în vederea identificării şi blocării surselor acestor atacuri.
 
Similare
RECOMANDĂRI