Modificări privind examinarea dosarelor civile. Comisia pentru situaţii excepţionale a luat o decizie în acest sens
Vizualizari:

Modificări privind examinarea dosarelor civile. Comisia pentru situaţii excepţionale a luat o decizie în acest sens

Magistraţii vor putea examina şi dosarele civile privind luarea în custodie publică a străinilor şi de prelungire a duratei acesteia. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru situaţii excepţionale, scrie bizlaw.md.

Amintim că, încă în data de 18 martie, autorităţile au decis să suspende de drept examinarea cauzelor civile. Excepţie sunt dosarele care se examinează conform legii în lipsa părţilor, care au fost amînate pentru pronunţare, ce vizează eliberarea ordonanţelor de protecţie, acţiunile privind confiscarea averii nejustificate, încuviinţarea spitalizării forţate şi tratamentului forţat.

Totodată, pentru a examina dosarele, instanţele de judecată pot dispune măsuri pentru desfăşurarea şedinţei de judecată prin videoconferinţă şi procedează la comunicarea actelor de procedură prin fax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia.

După încetarea stării de urgenţă, judecarea proceselor suspendate de drept se vor relua din oficiu. În termen de zece zile de la încetarea stării de urgenţă, instanţa de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată şi citarea părţilor.

Similare
RECOMANDĂRI