Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moarte învăluită de mister. Rudele unei femei care a murit în timpul unei proceduri de fertilizare in vitro, contestă rezultatele expertizei medico-legale

Acestea afirmă că femeia era sănătoasă şi nu putea muri din cauza complicaţiilor provocate de COVID aşa cum afirmă medicii. Acest caz a intrat în atenţia Ministerului Sănătăţii care urmează să publice rezultatele unei noi expertize.

Pentru a concepe un copil în condiţii de laborator femeia de 30 de ani a apelat la o clinică privată din Chişinău. Însă pe 26 august, în timpul procedurii de reproducere asistată, a făcut stop cardiac şi a intrat în comă. Ea a fost transportată la Spitalul de Urgenţă, iar peste o săptămână a murit. Expertiza medico-legală a arătat că decesul a survenit în urma complicaţiilor provocate de COVID. Însă rudele femeii susţin cu tărie că femeia nu era infectată.

VERONICA CERNOGAL, naşa de cununie a familiei: „Ea nu a suferit de boli cornice. Analizele de sânge, cele mai elimentare erau toate bune. Chiar în data de 25 august când Cristina a fost internată în cadrul clinicei. Ea a fost supusă unui test rapid din cadrul clinicei, care a fost cu un rezultat negative. Ceea ce denotă că chiar să fi fost ea pozitivă medicii nu o supuneau intervenţiei.”

ŞTEFAN ŞTIRBULEŢ, şoţul Cristinei: „Mie îmi permiteau să merg în fiecare zi şi părinţilor. Medicii de acolo nu erau în echipament pentru Covid şi secţia nu era pentru Covid. Şi în urma decesului, nouă nu ni s-a comunicat că ea a murit de COVID.”

Rudele Cristinei spun că vor să se facă dreptate şi să afle care a fost adevăratul motiv al decesului.

SORINA ARNĂUT, avocat: „Pe acest caz noi o să solicităm o expertiză în comisie, iar în cazul concluziei care ne va fi eliberată, conform raportului de expertiză în comisie, nu o să fim de acord iarăşi cu concluzia, ne rezervăm dreptul să ne adresăm peste hotarele ţării în vederea numirii unei noi expertize, în vederea scoaterii a adevărului şi a cauzei decesului a Cristinei.”

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat o comisie de experţi care examinează cauza decesului femei şi urmează să facă publice rezultatele anchetei.
 
Similare
RECOMANDĂRI