Mitropolitul Vladimir: De Paştele Blajinilor să se facă pomeniri în sfintele lăcaşe
Sursa foto:Moldova.org Vizualizari:

Mitropolitul Vladimir: De Paştele Blajinilor să se facă pomeniri în sfintele lăcaşe

Mitropolitul Vladimir a venit cu o recomandare pentru cei care vor merge la cimitire de Paştele Blajinilor. Acesta susţine că în zonele unde nu este acces spre cimitire şi este imposibilă oficierea serviciilor divine, rugăciunilie să fie săvârşite în biserici.

„De Paştele Blajinilor recomandăm ca în zonele unde nu este acces spre cimitire şi este imposibilă oficierea serviciilor divine pentru cei adormiţi, direct la morminte, rugăciunilie să fie înălţate în sfintele lăcaşe şi aşezăminte”, se menţionează într-un comunicat al Mitropoliei.

Mai mult, oamenii sunt îndemnaţi ca după topirea zăpezii, să meargă prin cimitire pentru a face curat.

„Ultimele zile, chiar în toiul Săptămânii Luminate, suntem încercaţi de ninsori abundente, care au afectat întreaga ţară. Aproape 600 de localităţi au rămas fără energie elctrică, iar accesul spre unele instituţii este paralizat. Viaţa multor oameni este în pericol, unii deja au nevoie de ajutor. În aceste clipe de grea încercare pentru atâtea localităţi şi suflete, să ne mobilizăm dând o mână de ajutor celor din jur. Să ne unim eforturile pentru a ieşi din nămeţi şi să ne rugăm pentru contenirea ninsorii.

Paştele Blajinilor este un obicei local de pomenire a celor adormiţi, înrădăcinat în conştiinţa credincioşilor, iar slujbele şi actele de milostenie pentru aceştia pot fi săvârşite în biserici şi în alte locuri decât la cimitire.

Credincioşii care cinstesc acest Paşte al Blajinilor şi obişnuiesc să se deplaseze în alte zone şi localităţi pentru a ajunge la mormintele rudelor şi celor dragi, sunt rugaţi să fie prudenţi şi să se limiteze la pomeniri în bisericile din vecinătate. Totodată, după potolirea ninsorii şi deszăpezirii, vă îndemnăm să aduceţi în ordine mormintele, la care ulterior să fie oficiate slujbe”, se mai arată în comunicat.
Similare