Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mitropolia Moldovei, indecisă faţă de vaccinarea împotriva Covid-19

Mitropolia Moldovei, subordonată canonic patriarhiei ruse, încă nu a decis dacă va susţine vaccinarea anti-covid. Mai mulţi clerici ne-au spus că deocamdată nu a fost luată o decizie, însă unii preoţi subordonaţi Mitropoliei Moldovei şi-au îndemnat deja enoriaşii să nu se vaccineze.

IOAN MOŞNEGUŢU, episcop de Soroca, Mitropolia Moldovei: Noi suntem la curent că ieri a început campania de imunizare a populaţiei, însă Biserica Ortoxă din Moldova deocamdată nu a formulat o poziţie, un punct de vedere vizavi de vaccinarea populaţiei. Când vom avea o poziţie oficială în acest sens, vă vom comunica neapărat.

Anterior, episcopul de Bălţi, Marchel, a ţinut o predică împotriva vaccinării anticovid.

În schimb, în România biserica este un puternic aliat al autorităţilor în procesul de imunizare, poziţie susţinută şi de bisericile din Republica Moldova, subordonate canonic Mitropoliei Basarabiei.

La începutul campaniei, Biserica Ortodoxă Română a oferit enoriaşilor o broşură despre beneficiile vaccinării. Un susţinător activ al imunizării anticovid este şi Papa Francisc. Suveranul pontif deja a fost vaccinat.
 
Similare
RECOMANDĂRI