Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mitropolia Basarabiei şi Asociaţia Tighina din Bucureşti au oferit un apartament unui actor care locuieşte cu chirie cu familia sa

Mitropolia Basarabiei şi Asociaţia Tighina din Bucureşti au adus în familia unui actor din Republica Molodova bucurii nespuse la acest început de an. Actorul teatrului de păpuşi "Licurici", Ion Ambrosi, a primit în dar un apartament. Soţii Ambrosi au trei copii şi locuiesc cu chirie, dar în curând se vor muta la casa lor. E un nou gest de bunăvoinţă al Mitropoliei Basarabiei, care a dăruit locuinţe mai multor familii cu mulţi copii din Republica Moldova.

Ion Ambrosi este actor la treatrul Licurici de peste 20 de ani şi are un salariul modest.

ION AMBROSI, actor: „Chiar unica problemă era pentru noi traiul, mai ales în condiţiile pandemice, când nu mai putem face practic nimic, stăm acasă şi chiar numai cu ăştia 4 mii. Ajung la momente că se termină toţi banii din casă. Şi nu că m-aş plânge, dar eu cred că asta e un fenomen general, cel puţin pentru jumătate din populaţie”.

Ion Ambrosi a renunţat la gândul care îl ispitea odată, de a merge la muncă peste hotare.

ION AMBROSI, actor: „De foarte multe ori au fost gânduri de a pleca. Dar de fiecare dată am încercat să mă îndreptăţesc. Pentru că dacă o să plecăm toţi, cine o să mai rămână să lupte pentru poporul ăsta răvăşit.”

Ion Ambrosi crede că apartamentul pe care l-a primit în dar, este o răsplată pentru toată bucuria pe care a adus-o în inimile miilor de copii prin spectacolele sale.


ION AMBROSI, actor: „Dacă e să împart numărul de spectacole pe care le-am jucat şi numărul zilelor pe care le-am trăit, până la vârsta mea , sub 40 de ani. Pot spune cu certitudine că am trăit după formul nici o zi fără a juca un spectacol. Peste 50 de spectacole jucate în scopuri de binefacere, adică eu şi colegii mei”.

Apartamentul dăruit familiei Ambrosi se află în sectorul Telecentru din Chişinău. Locuinţa a fost procurată în cadrul campaniei "România ajută Basarabia", organizată de Mitropolia Basarabiei.


VIOREL BURLACU, interpret: „Acest apartament are 73 de metri pătraţi, două camere plus bucătăria foarte largă . Acum e la etapa când se ansamblează mobila. Şi acum familia lui Ion sânt în perioada de trecere, se adaptează, un pic şocaţi, ei nu înţeleg că poate fi aşa.”

În timpul campaniilor anterioare, Mitropolia Basarabiei a mai dăruit locuinţe familiilor cu mulţi copii din mai multe raioane ale Republicii Moldova, precum Basarbeasca, Drochia sau Soroca.
Similare
RECOMANDĂRI