Minori cercetaţi penal pentru mai multe furturi. Cei trei riscă să stea patru ani după gratii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Minori cercetaţi penal pentru mai multe furturi. Cei trei riscă să stea patru ani după gratii

Oamenii legii au identificat şi reţinut trei indivizi, bănuiţi de comiterea unui şir de furturi de biciclete, trotinete şi haine din scările şi balcoanele comune ale blocurilor de locuit din sectorul deservit.

Aceştia s-au dovedit a fi originari din Chişinău, cu vârstele cuprinse între 15 şi 17 ani. Conform informaţiilor acumulate de poliţişti în cadrul investigaţiilor demarate, bănuiţii sustrăgeau bicicletele şi trotinetele lăsate de proprietari fără supraveghere în scările blocurilor de locuit, ziua cât şi pe timp de noapte. Deasemenea aceştia au sustras şi mai multe haine şi încălţăminte, din holul comun al blocului de locuit de pe str. Grenoble. Suma totala a prejudiciului cauzat victimelor a fost estimat la  25 650 lei.

În cadrul audierilor suspecţii şi-au recunoscut vinovăţia, comunicând forţelor de ordine că după ce sustrăgeau bunurile, le duceau la un lombard. Preliminar s-a stabilit complicitatea acestora în 4 cazuri care au avut loc pe parcursul lunilor septembrie – octombrie curent.

Astfel poliţiştii au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii, în rezultatul cărora, o parte din bunurile furate, au fost ridicate şi returnate  proprietarilor. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt, faptă care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 000 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI