Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Minora, care a fost adusă astăzi la Chişinău cu elicopterul SMURD, a căzut încercând să-şi facă o fotografie

Un selfie ar fi putut să o coste viaţa. O tânără de 17 ani a căzut, de la etajul întâi, după ce s-a urcat pe pervazul geamului pentru a se fotografia. Victima este basarabeancă, dar îşi face studiile la Colegiul Naţional de Informatică "Spiru Haret", din Suceava. Astăzi a fost adusă cu un elicopter SMURD la Chişinău pentru o intervenţie chirurgicală.

Pentru adolescenta de 17 ani, salvarea a venit pe calea aerului. Era internată la Spitalul Judeţean Suceava, dar a fost transportată de urgenţă în Republica Moldova cu un elicopter SMURD.
 
După ce a căzut gol de la circa cinci metri, fata a suferit un politraumatism. Ea este conştientă, iar starea ei e satisfăcătoare. De la elicopter, pacienta a fost preluată de o ambulanţă AVIASAN şi a fost dusă la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău.   
 
 CRISTINA POPESCU, medic UPU-SMURD Iaşi: „Am transferat-o la medicii spitalului din Chişinău pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale operatorii aici. Pacienta este stabilă hemodinamic şi respirator, are o fractură la nivelul coloane lombare care necesită o supraveghere atentă şi deocamdată este stabilă”.
 
Aceasta este a treia intervenţie aero–medicală SMURD în Republica Moldova, de la începutul anului 2020.
 
Similare
RECOMANDĂRI