Minor reţinut, după ce a comis două furturi. Riscă să petreacă următorii patru ani după gratii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Minor reţinut, după ce a comis două furturi. Riscă să petreacă următorii patru ani după gratii

Un minor de 16 de ani, originar din comuna Băcioi, a fost reţinut pentru doua furturi.

Dispeceratul Inspectoratului Râşcani, a fost alertat pe data de 28 septembrie, de un bărbat  care a comunicat că din subsolul apartamentului de pe str. Albişoara, unde locuieşte, i-au fost sustrase mai multe bunuri.  La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanţelor. În cadrul cercetărilor demarate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că individul a pătruns în interior prin forţarea geamului, de unde a sustras mai multe instrumente pentru construcţii, cauzând un prejudiciu în sumă de 8800 de lei.

La scurt timp , suspectul a pătruns şi într-un automobil de model ,, Dacia”, parcat pe strada Albişoara, prin deteriorarea lacătului de la portieră, de unde a sustras mai multe bunuri, valoarea acestora fiind estimată la 3500 lei.

Astfel, în urma acţiunilor de investigaţii demarate de forţele de ordine, pe data de 1 octombrie suspectul a fost reţinut şi condus la inspectorat pentru audieri şi stabilirea circumstanţelor. În cadrul acţiunilor procesual penale individul şi-a recunoscut vinovăţia comunicând poliţiştilor că a vândut o parte din bunurile sustrase pentru a obţine un profit. Anterior acesta a fost cercetat penal pentru furturi şi consum de droguri.

Actualmente el este cercetat penal pentru furt, infracţiune care conform legislaţiei penale în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI