Minivacanţă pentru bugetari la sfârşitul lunii august
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Minivacanţă pentru bugetari la sfârşitul lunii august

La sfârşitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile. Angajaţii din sistemul public vor avea liber de pe 27 august, când este marcată Ziua Independenţei, până pe 31 august – sărbătoarea „Limba noastră”,

Conform unei hotărâri de Guvern, ziua de 28 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 22 august– zi lucrătoare.

La începutul lunii iunie, Guvernul a stabilit modul de recuperare a zilelor declarate libere în starea de urgenţă de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Bugetarii recuperează 12 zile de sâmbătă, cu regim special de muncă. Pentru recuperarea celor 12 zile, au fost stabilite zile lucrătoare sâmbetele de 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie şi 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaţilor cu durata normală a timpului de muncă se organizează de la 8.00 până la 16.30, cu pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.

Pe parcursul anului, zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 şi 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internaţională a femeii), prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele Blajinilor); 1 mai (Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii), 6 mai (Paştile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internaţională a copilului), 27 august (Ziua Independenţei), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) şi 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).
 
Similare
RECOMANDĂRI