Ministerul Sănătăţii va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viaţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viaţă

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viaţă. Într-un comunicat de presă se spune că portalul se va axa pe domenii precum: fumatul, consumul de alcool, sedentarismul şi regimul alimentar nesănătos – factori de risc comportamentali principali care duc la răspândirea bolilor netransmisibile.

Neglijarea acestor riscuri determină o incidenţa mărită a bolilor cardiovasculare şi oncologice asupra populaţiei ţării, transmite IPN.

Primul portal pentru promovarea sănătăţii în Republica Moldova va fi similar cu cel gestionat de către Institutul Naţional pentru Dezvoltarea Sănătăţii din Estonia. La prima etapă, portalul va fortifica comunicarea pe intern a specialiştilor, care lucrează în domeniul promovări sănătăţii în instituţii de învăţământ, instituţii medicale, municipalităţi şi comunităţi. Va fi un e-instrument de profilaxie a sănătăţii, care va contribui la diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate publică.

Elaborarea primului portal de promovare a sănătăţii este finanţată de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia.

Similare
RECOMANDĂRI