Ministerul Sănătăţii: Câte mii de cutii cu bunuri pentru nou-născuţi au fost distribuite în cadrul programului „O nouă viaţă”
Sursa foto:Ministerul Sănătăţii Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii: Câte mii de cutii cu bunuri pentru nou-născuţi au fost distribuite în cadrul programului „O nouă viaţă”

Circa 13.000 de cutii cu bunuri pentru nou-născuţi au fost distribuite până la moment, în cadrul programului guvernamental „O nouă viaţă”, lansat la 1 decembrie 2018.

Conform Ministerului Sănătăţii, cele mai multe cutii au fost distribuite în maternităţile din municipiul Chişinău şi oraşul Bălţi, urmate de raioanele Cahul, Ungheni, Ialoveni, Criuleni, Orhei, Floreşti, Hânceşti, etc. 

Fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţine hăinuţe, păturică, set de lenjerie de pat pentru copii, pernuţă ortopedică, scutece, produse de igienă, recomandate pentru primele luni de la naştere, şerveţele umede de unică folosinţă, jucărie de pluş, plic pentru externare, saltea şi materiale informaţionale pentru mămici. Toate articolele sunt de producţie autohtonă, cu excepţia pachetului de scutece.

Programul este o acţiune proactivă a Guvernului de susţinere suplimentară a familiilor tinere pentru asigurarea necesarului de bunuri la naşterea copiilor, în vederea oferirii unui bun început de viaţă pentru toţi copii născuţi în Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI