Ministerul Sănătăţii: Anul acesta, 1 iunie va fi zi lucrătoare
Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii: Anul acesta, 1 iunie va fi zi lucrătoare

După multiplele solicitări privind declararea zilei de 1 iunie, drep zi liberă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, conform prevederilor Codului Muncii, care reprezintă actul normativ de bază ce reglementează raporturile de muncă, ziua de 1 iunie nu este prevăzută ca zi de sărbătoare nelucrătoare.

În anii precedenți, au fost adoptate Hotărâri de Guvern prin care, ziua de 1 iunie era declarată zi de odihnă, cu recuperarea acesteia în una din zilele de sâmbătă. Anul acesta, însă, din cauza pandemiei, salariații din sectorul bugetar urmează să recupereze 22 de zile declarate libere prin Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, spune Ministerul.

Republica Moldova se află în stare de urgență în sănătate publică prin infecția COVID-19, declarată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, prin Hotărârea nr. 10 din 15 mai 2020.

În acest context, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus și asigurării protecției unei generații sănătoase, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale face apel la familiile cu copii să respecte măsurile de precauție:

• Evitarea spațiilor publice aglomerate;

• Respectarea distanței sociale de cel puțin 1 metru;

• Respectarea igienei respiratorie și etichetei tusei;

• Asigurarea igienei mâinilor.

Similare
RECOMANDĂRI