Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Educaţiei a lansat campania "Donează un calculator pentru educaţie"

Aproape 29 de mii de elevi şi circa trei mii de profesori nu dispun de calculatoare sau tablete ce ar putea fi folosite pentru învăţământul online. În acest context, ministerul Educaţiei a lansat campania "Donează un calculator pentru educaţie", care îşi propune să suplinească numărul dispozitivelor digitale în ţară. Totodată, a foat lansată şi o platformă care arată de câte calculatoare ar fi nevoie, atât pentru elevi cât şi pentru profesori.

Datele prezentate de ministrul Educaţiei, Igor Şarov, arată că puţin peste opt procente din numărul total al elevilor nu dispun de calculatoare. În acelaşi timp, peste 10 la sută din cadrele didactice nu au nici un dispozitiv care le-ar permite să predea de la distanţă. Pentru a încheia cu brio anul şcolar, în condiţii de pandemie, s-au aplicat diverse metode de învăţare.

„Republica Moldova a fost luată prin surprindere şi în mare măsură am fost nepregătiţi. Lipsă tehnică de calcul, lipsă de abilităţi digitale la o parte a profesorilor. Formele sunt diferite până la aceea ca să aduceau sarcinile la poartă elevului, erau preluate de părinţi, rezolvate şi iarăşi preluate de către părinţi, trimise prin poştă”, A SPUS  IGOR ŞAROV, ministrul Educaţiei.

Din acest motiv, priorităţile ministerului au fost reorientate şi s-a lansat campania "Donează un calculator pentru educaţie".

„Guvernul Republicii Moldova a alocat 20 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor necesare desfăşurării calitative a procesului educaţional. Am făcut apel la donatorii străini. Reforma învăţământului în Moldova cu sprijinul Băncii Mondiale a fost creată posibilitatea de a crea tehnică pentru instituţiile de învăţământ general în valoare de 3,5 milioane de dolari SUA”, a pecizat IGOR ŞAROV.

Până acum mai mulţi donatori au reuşit să ofere calculatoare unor şcoli. Pe pagina ministerului este plasată o hartă interactivă pe care oricine poate identifica numărul de calculatoare de care ar avea nevoie atât elevii cât şi profesorii din toate raioanele ţării.
 
Similare
RECOMANDĂRI