Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Culturii şi iniţiatorii Proiectului „Tehnologiile Viitorului" au semnat un acord de parteneriat privind stimularea industriei creative

Reprezentanţii ministerului Culturii şi iniţiatorii Proiectului "Tehnologiile Viitorului" au semnat azi un acord de parteneriat. Ei îşi propun să îmbunătăţească cadrul legislativ pentru a stimula ramuri ale industriei creative, pentru a creşte investiţiile din domeniu şi dezvoltarea capitalului uman.

Peste 13000 de tineri muncesc în cele 2800 de companii din industria creativă din Republica Moldova. În 2018, vânzările au fost în jur de 200 de milioane de dolari. În cadrul proiectului Tehnologiile Viitorului, vor fi elaborate strategii care vor impulsiona inovaţia tehnologică în sectoarele creative şi media digitală.

DOINA NISTOR, director, Proiectul "Tehnologiile Viitorului": „Este vorba de punerea în aplicare a legii privind atragerea investiţiilor străine în domeniul de film şi audiovizual. Prin această măsură de sprijin, Moldova ar putea deveni o destinaţie atractivă pentru coproducţii internaţionale.”

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: „Vor fi create posibilităţi pentru tineri de a poseda aceste tehnologii şi de a-şi pune în valoare creativitatea. Ori creativitatea astăzi, în lume, este domeniul principal de investiţie.”

În următorii cinci ani, se vor lansa campanii internaţionale de atragere a investitorilor străini, dar şi promovarea Republicii Moldova ca destinaţie creativă. Vor fi dezvoltate şi noi direcţii ale industriilor creative şi digital media.  Proiectul mai prevede şi instituirea de noi programe de studii în două universităţi din Republica Moldova, pentru dezvoltarea competenţelor în sectorul creativ.

DOINA NISTOR, director, Proiectul "Tehnologiile Viitorului": „În domenii ca de exemplu, new media, digital media, creative technologies, care vor da noi profesii tinerilor.”

RODICA MIRON, reprezentant USAID Moldova: „Tinerii sunt viitorul Republicii Moldva, trebuie să investim în capitalul uman şi sectorul creativ este un catalizator pentru celelalte industrii.”

Proiectul Tehnologiile Viitorului are un buget total de 32,8 milioane de dolari acordaţi de USAID şi Guvernul Suediei şi va fi implementat în perioada 2021-2026.
Similare
RECOMANDĂRI