Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” au desfăşurat un exerciţiu tactic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” au desfăşurat un exerciţiu tactic

Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” au desfăşurat un exerciţiu tactic cu trageri de luptă la Centrul de instruire al unităţii.

Evenimentul a fost urmărit de ministrul Apărării Alexandru Pînzari şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, dar şi militari din corpul de comandă al instituţiei.

Exerciţiul, la care au participat circa 40 de ofiţeri, sergenţi şi soldaţi, a cuprins trageri de luptă din sistemele de artilerie tun antitanc MT-12 (100 mm) şi mitraliera PKT (7,62 mm), precum şi salturi cu paraşuta executate de militarii din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Naţionale.

Totodată, echipa de geniu a  brigăzii a simulat acţiuni la barajele de mine antipersonal şi antitanc din teren şi a prezentat proceduri de utilizare a muniţiei planificate pentru distrugere în rezultatul implementării proiectului de management al stocurilor de armament şi muniţii în Armata Naţională, care prezintă un potenţial pericol pentru populaţia din regiune.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată şi tehnica militară reparată din dotarea Brigăzii şi inspectată infrastructura unităţii.

La finalul exerciţiului, ministrul Apărării Alexandru Pînzari a apreciat prestaţia excelentă a militarilor implicaţi în acţiunile demonstrative. ”De fiecare dată când ofiţerii, sergenţii şi soldaţii Brigăzii ”Dacia” desfăşoară antrenamente, mă conving că profesionalismul, buna pregătire şi dedicaţia îi caracterizează, şi asta datorită, în mare parte, comandanţilor şi superiorilor acestora. Astăzi aţi confirmat, încă odată, că sunteţi buni în ceea ce faceţi şi vă mulţumesc pentru eforturile depuse în domeniul pregătirii de luptă şi instruirii efectivului din subordine”, a declarat Alexandru Pînzari.

Ministrul Apărării a evidenţiat, de asemenea, contribuţia militarilor din unitate la lichidarea consecinţelor inundaţiilor de la Comrat, mulţumindu-le pentru sacrificiul şi devotamentul cu care au intervenit în ajutorul populaţiei locale.

Antrenamentele fac parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent şi au ca scop menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor.

 

Similare
RECOMANDĂRI