Mii de persoane s-au adresat la corturile anticaniculă în doar 24 de ore
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Mii de persoane s-au adresat la corturile anticaniculă în doar 24 de ore

Peste 3500 de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă instalate în mai multe regiuni din Republica Moldova, în ultimele 24 de ore.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, corturile au funcţionat în puncte cu flux continuu de persoane în municipiul Chişinău, Bălţi, Comrat, Cahul, Ungheni, dar şi în oraşele Rezina şi Căuşeni. 

În capitală punctele de reabilitare au fost amenajate pe următoarele adrese: sectorul Centru în preajma „Pieţii Centrale”, sectorul Râşcani, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani pe strada Calea Ieşilor nr.3 şi sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial 1000 de Mărunţişuri.

Corturile anticaniculă funcţionează în zilele de lucru în intervalul orelor 11:00 – 18:00. Aici oamenii pot bea apă şi se pot proteja de temperaturile ridicate. Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost  luată odată cu emiterea codului galben de caniculă de meteorologi.

Potrivit Serviciului Hidrometorologic de Stat, în perioada 11 – 14 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 de grade Celsius.

Corturile anticaniculă au fost instalate ieri, 12 august. În total în ţară funcţionează 12 corturi de reabilitare. Potrivit IGSU de la începutul sezonului de vară peste 81 de mii de oameni au beneficiat de asistenţă la corturile anticaniculă instalate în ţară.  
Similare
RECOMANDĂRI