Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Bîcu este preotul care îmbină pasiunea pentru muzică cu slujba în biserică

Har între scenă şi altar. Talentul şi pasiunea pentru muzică nu sunt o piedică în a-l cinsti pe Dumnezeu. A demonstrat-o Mihai Bîcu, preotul cu voce de aur de la Catedrala "Constantin şi Elena" din Bălţi. După ce slujeşte în biserică, diaconul participă la spectacole şi petreceri, alături de trupa cu care a cucerit publicul din zeci de ţări.

Amintirile din copilăria diaconului Mihai, aşa cum îl numesc enoriaşii din Bălţi, sunt legate de biserică. Acolo cânta în cor, locul unde şi-a găsit liniştea şi binecuvântarea.

Încă de mic avea o voce care impresiona. De aceea toţi credeau că va merge la Conservator, dar Mihai a făcut Psihologie. Mai târziu, cântând în corul Mănăstirii Saharna, s-a regăsit în slujba lui Dumnezeu. În 2011 a fost herotonit diacon la Catedrala Constantin şi Elena din Bălţi.

Dar de muzică nu a uitat. Alături de câţiva băieţi talentaţi, Mihai a creat band-ul Nobil, care a reuşit, în scurt timp, să cucerească iubitorii de muzică bună.

După succesul obţinut acasă, băieţii au decis să cucerească şi România. Au participat la mai multe concursuri de talente de peste Prut unde au ridicat publicul în picioare.

Deşi a spart unele stereotipuri legate de credinţă, pasiunea pentru muzică, nu l-a împiedicat pe preotul Mihai să slujească lui Dumnezeu.

Recunoşte că la început enoriaşii îl priveau sceptic. Mai ales că mulţi îl vedeau serile cântând la nunţi sau spectacole. Dar cu timpul, au început să-l aprecieze.

Mai mult, organizează spectacole de caritate pentru a-i ajuta pe cei  nevoiaşi. Dar merge şi în turnee internaţionale, cucerind noi şi noi ţări.

Talentul şi credinţa în Dumnezeu îl ajută pe Mihai Bîcu să fie un bun preot şi un minunat artist. Or, atât timp cât semeni dragoste şi frumos, dragoste şi frumos culegi.
Similare
RECOMANDĂRI