Mezeluri fără acte de provenienţă şi data fabricării indicată pe ambalaj, la o întreprindere din Ialoveni
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Mezeluri fără acte de provenienţă şi data fabricării indicată pe ambalaj, la o întreprindere din Ialoveni

Oamenii legii au depistat mai multe nereguli, în urma efectuării unui control inopinat la o întreprindere a unui agent economic din raionul Ialoveni, specializat în producerea mezelurilor şi afumăturilor.

Acolo au fost depistate încălcări grave privind regulile şi normele sanitare. Mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de provenienţă, în secţia de producere şi secţiile auxiliare lipseşte parţial sistemul de ventilare, divergenţă între marfa transportată şi datele indicate în factura de expediţie, fapt ce denotă că marfa era transportată şi ulterior comercializată cu încasarea mijloacelor băneşti în numerar. De asemenea, au fost depistate mezeluri în lipsa marcajului şi datei fabricării.

Poliţiştii au ridicat de la întreprindere peste o mie de kg de mezeluri, până la obţinerea investigaţiilor de laborator.

În privinţa factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale cu privire la contravenţie prevăzute de art. 196 alin. 10 ”Încălcarea regulilor şi normelor sanitar veterinare" şi art 80 alin 2 ”Încălcarea regulilor şi a normelor sanitar-igienice şi sanitar-antiepidemice”.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile se sancţionează cu amendă de la 450 la 1200 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI