Metodele moderne de predare a drepturilor omului în şcoală, prezentate profesorilor din Găgăuzia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Metodele moderne de predare a drepturilor omului în şcoală, prezentate profesorilor din Găgăuzia

Un seminar referitor la metodele moderne de predare a drepturilor omului pentru elevi a fost organizat la Congazcic, Găgăuzia, pentru profesori.

La seminar, participanţii au discutat importanţa Convenţiei privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor.

Seminarul a fost organizat de Institutul pentru Democraţie (Comrat), în cadrul proiectului „Creşterea încrederii reciproce dintre profesorii de pe cele două maluri ale Nistrului: Formarea capacităţilor regionale pentru dezvoltarea continuă a competenţelor profesorilor în domeniul metodelor moderne pro-active de educaţie pentru drepturile omului", finanţat de Uniunea Europeană (Programul măsurilor de consolidare a încrederii).

Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene. Coordonatorul proiectului este Institutul pentru Democraţie - o organizaţie publică înregistrată oficial la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova în ianuarie 2007.

În anul 2016, pentru realizări excelente în domeniul drepturilor omului, Institutul pentru Democraţie a câştigat premiul Asociaţiei Occidentale a Cluburilor UNESCO cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului. Pentru realizări remarcabile în desfăşurarea activităţilor în domeniul drepturilor omului în anul 2016, revista ştiinţifică internaţională „Supremaţia Dreptului" a recunoscut Institutul pentru Democraţie ca fiind organizaţia anului, scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI