Membru al unui grup criminal organizat care introducea droguri în R. Moldova, plasat în arest
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membru al unui grup criminal organizat care introducea droguri în R. Moldova, plasat în arest

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord”, oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup criminal organizat ce a introdus în ţară droguri, prin punctul vamal Leuşeni, care pe piaţa neagră ar valora circa un milion lei.

Astfel, sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofiţerii Inspectoratului national de investigaţii al IGP, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră au reţinut membrul grupului implicat în operaţiunea investigată, pentru un termen de 72 de ore. Acesta a fost reţinut imediat după traversarea frontierei şi supus percheziţiei – atât corporale, cât şi a automobilului. În rezultat, oamenii legii au depistat şi au ridicat de la acesta peste 980 pastile psihotrope de tip „subutex”, care erau tăinuite sub bancheta din spate a autoturismului, introduse în ţară prin contrabandă din Franţa; peste 1200 EUR, care ar fi proveniţi din activitate infracţională; precum şi un telefon mobil.

Ulterior reţinerii, Judecătoria Bălţi a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, timp în care investigaţiile vor continua.

Bănuitul are vârsta de 43 de ani şi este membru activ al unui grup criminal organizat, care prin repartizarea rolurilor bine determinate şi planificate, în funcţie de necesităţile activităţii infracţionale, transporta pe cale de contrabandă şi comercializa pe teritoriul Republicii Moldova diferite tipuri de droguri.

Pentru infracţiunea de care este bărbatul este bănuit, legea penală prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.
 
Similare
RECOMANDĂRI