Medicii din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” oferă consultaţii gratuite şi în această săptămână
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

Medicii din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” oferă consultaţii gratuite şi în această săptămână

Medicii echipelor mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” oferă consultaţii gratuite populaţiei din localităţile rurale ale Republicii Moldova în perioada 20-24 mai.

Pe data de 21 mai, specialiştii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi şi cardiologi se vor afla în Centrele de Sănătate din satul Zăicani, Vasileuţi,  Şaptebani din raionul Rîşcani, iar pe 23 mai, în localităţile Copăceni şi Chişcăreni din raionul Sîngerei. 

În această perioadă, copiii din localităţile rurale din raionul Făleşti, satele Glinjeni, Işcălău, Ciolacul Nou, Chetriş şi Bocşa vor fi consultaţi gratuit de echipa mobilă stomatologică. Locuitorii raionului Sângerei vor putea face screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localităţile rurale ale raioanelor Floreşti, Ştefan-Vodă şi Taraclia vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

Pe parcursul săptămânii 13-17 mai, 2297 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, 348 de persoane au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi şi neurologi, 419 de copii au fost consultaţi de stomatologia mobilă, 1073 de persoane au făcut screening pulmonar şi 457 de femei au beneficiat de servicii de screening mamar gratuit.

Similare
RECOMANDĂRI